Reclama

http://www.jocuri-noi.ws - jocuri noi
http://www.jocuri-barbie.ws - jocuri barbie http://www.jocuri-copii.ws - jocuri copii
http://www.jocuri-tari.ro - jocuri

duminică, 28 septembrie 2008

Numărul accidentelor de motocicletă a crescut cu 75% faţă de 2007

Numarul accidentelor de motocicleta a crescut cu 75 fata de 2007

Anul acesta numărul accidentelor în care sunt implicate motociclete a crescut cu 75% comparativ cu cel precedent. Totuşi, în mai mult de jumătate din cazuri, de vină au fost ceilalţi participanţi la trafic.De la începutul anului şi până în prezent şoferii de motociclete, scutere şi mopede au fost implicaţi în aproape 700 de accidente. 10 oameni au murit, iar aproape 200 au fost grav răniţi.

Datele indică o creştere a numărului de accidente cu 75% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Evoluţia îngrijorătoare are loc pe fondul creşterii parcului de motociclete dar şi a numărului posesorilor de permise. Acesta a crescut cu peste 11%, arată datele Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Cele mai multe accidente sunt provocate de conducătorii de mopede, care nu cunosc legislaţia susţin reprezentanţii Asociaţiei de Motociclişti din România. Ei trebuie să urmeze doar un curs legislativ şi nu au nevoie de permis de conducere. În plus, sunt mai greu de identificat pentru că nu sunt înregistraţi.

Reprezentanţii motocicliştilor spun că există o propunere ca neînregistrarea mopedelor să fie considerată infracţiune. Motocicletele şi scuterele sunt implicate în 20% din accidentele produse în oraş. Totuşi, în 55% din accidente vina aparţine celorlalţi participanţi la trafic.

Niciun comentariu: