Reclama

http://www.jocuri-noi.ws - jocuri noi
http://www.jocuri-barbie.ws - jocuri barbie http://www.jocuri-copii.ws - jocuri copii
http://www.jocuri-tari.ro - jocuri

luni, 29 septembrie 2008

"Fitze" de oraş: Românii preferă luxul, în ciuda nivelului de trai scăzut

Fitze de oras Romanii prefera luxul in ciuda nivelului de trai scazut

Românii preferă să trăiască în lux, informează Evenimentul Zilei. Şi asta pentru că, deşi la noi în ţară nivelul de trai nu este foarte ridicat, cheltuim foarte mult pe produse care aparţin unor branduri scumpe. Cifrele arată că vânzările de maşini şi accesorii de lux s-au dublat anul acesta, astfel că mărci de prestigiu îşi vor face apariţia şi pe piaţa din România. Fie că este vorba de cosmetice de la companii elitiste, ceasuri de marcă, telefoane scumpe sau haine şi genţi confecţionate de branduri internaţionale, accesorile sunt importante pentru românii cu venituri foarte mari. De exemplu, sumele rulate pe piaţa telefoanelor mobile se ridică la 450 de milioane de euro. Specialişii din domeniul industriei de lux citaţi de Evenimentul Zilei, spun că vânzările au crescut cu până la 45% în ceea ce priveşte accesoriile şi 55% pe segmentul modă, dublu faţă de 2007.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei arată că, numai săptămâna trecută, şase români s-au grăbit să-şi cumpere cel mai scump parfum din lume. 3000 de euro sticluţa, în timp ce varianta exclusivistă ajunge la nu mai puţin de 215.000 de dolari pentru o sticluţă placată cu pietre preţioase.

Şi vânzările de mobilier şi materiale de design interior au crescut anul acesta. Cele mai recente statistici arată că, numai în ultimul an, unul din trei români a cumpărat cel puţin un obiect a cărui valoare depăşeşte 5.000 de lei.

În cele mai multe cazuri, psihologii explică acest fenomen drept dorinţa de a epata, adică de a afişa o stare materială mult mai bună decât cea reală şi asta pentru a-i impresiona pe cei din jur.

Potrivit specialiştilor, românii care sunt catalogaţi ca şi consumatori de lux au vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, iar cei mai mulţi provin din Bucureşti , Iaşi şi Constanţa.

Niciun comentariu: