Reclama

http://www.jocuri-noi.ws - jocuri noi
http://www.jocuri-barbie.ws - jocuri barbie http://www.jocuri-copii.ws - jocuri copii
http://www.jocuri-tari.ro - jocuri

vineri, 26 septembrie 2008

AVIOANE, BLINDATE ŞI TEHNICĂ MILITARĂ LA BLACK SEA DEFENCE & AEROSPACE 2008 (FOTO)

Avioane de vânătoare, elicoptere cu capabilităţi antisubmarine, autovehicule blindate, avioane fără pilot, echipamente şi tehnică militară – toate acestea sunt reunite în perioada 24 – 26 septembrie, la Romaero Băneasa, în cadrul ediţiei a doua a celei mai mari expoziţii de apărare, securitate naţională, securitate privată şi industrie aeronautică din sud-estul Europei, Black Sea Defence & Aerospace (BSDA). 

GALERIE FOTO BLACK SEA DEFENCE & AEROSPACE 2008 

La ediţia din acest an sunt prezente nume mari din industria de profil, printre care Eurofighter, Lockhead Martin şi Gripen/ SAAB care îşi expun avioanele de vânătoare. Eurofighter Typhoon, generaţia a patra, este unul dintre aparatele expuse la BSDA. Avionul este folosit în prezent de Marea Britanie, Germania, Italia, Spania şi Austria. 



Competiţia lui Eurofighter este reprezentată de cele două avioane F16 Fighting Falcon, aduse la Bucureşti de Lockhead Martin. De altfel, în cadrul ceremoniei de deschidere a expoziţiei de la Romaero, acestea au efectuat şi o demonstraţie aeriană, la manşa lor aflându-se piloţi din cadrul Forţelor Aeriene Americane. 



La BSDA participă bineînţeles şi cele mai importante companii româneşti din industria de apărare, aeronautică şi securitate, dintre care amintim: Aerostar, Condor, Romarm, Electromagnetica şi Roman. 



Grupul suedez Grippen/SAAB a adus la Bucureşti un avion de luptă multifuncţional care este deja folosit de Suedia, Cehia şi de Ungaria. Producătorul celebrelor elicoptere Blackhawk a expus la BSDA un nou model denumit s-92 Superhawk. Dimensiunile aparatului sunt medii, dispune de două motoare gemene şi poate fi utilizat ca transportor utilitar de trupe sau în misiuni de genul „search and rescue”. 



Este expus şi celebrul "Humvee", (High Mobility, Multipurpose Wheeld Vehicle), care poate fi folosit ca transportor de echipamente, trupe, ca platformă de armă automată, ambulanţă, transportor de rachete sau obuze.



Printre celelalte puncte de atracţie ale expoziţiei se numără elicopterul cu capabilităţi antisubmarine, Seasprite SH-2G-(I), avionul fără pilot Raven, sau autovehiculul blindat Dingo, produs de Krauss maffei Wegman.



De la BSDA nu puteau lipsi demonstraţiile de apărare, tehnici antitero şi de securitate, organizate de structurile speciale ale MIRA şi SRI. Astfel, în primele două zile ale evenimentului sunt organizate demonstraţii ale forţelor speciale de intervenţie anti-tero, sărituri din elicopter, rapel, exerciţii demonstrative ale forţelor terestre dar şi demonstraţii ale Brigăzii Speciale ale Poliţiei, sau al Serviciului Pirotehnic.

La ceremonia de deschidere din acest an a Black Sea Defence & Aerospace au participat consilierul prezidenţial Ioan Degeratu, Cornel Dobriţoiu, Secretar de Stat în Ministerul Apărării, şi ambasadorul Statelor Unite, Nicholas Taubman. 

Niciun comentariu: