Reclama

http://www.jocuri-noi.ws - jocuri noi
http://www.jocuri-barbie.ws - jocuri barbie http://www.jocuri-copii.ws - jocuri copii
http://www.jocuri-tari.ro - jocuri

luni, 13 octombrie 2008

Pelerinaj de Sfânta Parascheva: Creştinii se închină la moaştele făcătoarei de minuni

În fiecare an, mii de pelerini din toată ţara vin la Iaşi pentru a se închina la moaştele cuvioasei Parascheva, despre care se crede că vindecă şchiopi, surzi, ciungi, ologi şi chiar şi boli mortale. Se spune că Sfânta Paraschiva a săvârşit mai multe minuni decât numărul stelelor şi nisipul mării. Însă ele sunt ştiute, de cele mai multe ori, doar de cei ce le-au trăit. Este şi povestea Mariei Parasca. Nora ei pierduse două sarcini şi deja nu mai spera că va avea vreodată un copil. Şi Sfânta le-a dăruit la începutul anului, un băieţel. Nu este singura minune înfăptuită de Cuvioasă.

Până şi veşmintele Cuvioasei sunt făcătoare de minuni, spun oamenii. În fiecare an, hainele Sfintei sunt trimise la bisericile din ţară, care-i poartă hramul iar credincioşii vin să se închine. Anul acesta, Biserica Domnească din Câmpulung Muscel a devenit loc de pelerinaj.

În Iaşi, credincioşii se pot închina la moaştele Cuvioasei, la Mitropolie. Tot aici, marţi, va avea loc Sfânta Liturghie prilejuită de Hramul Sfintei Parascheva. După slujbă, pelerinilor le-a fost pregătit un praznic pe cinste.

Pelerinajul de Sfânta Parascheva este unul dintre cele mai mari din ţara noastră.

Niciun comentariu: