Reclama

http://www.jocuri-noi.ws - jocuri noi
http://www.jocuri-barbie.ws - jocuri barbie http://www.jocuri-copii.ws - jocuri copii
http://www.jocuri-tari.ro - jocuri

luni, 13 octombrie 2008

În 2010 vom avea un stadion de cinci stele. Au început lucrările la "Lia Manoliu"

In 2010 vom avea un stadion de cinci stele Au inceput lucrarile la Lia Manoliu

Au început lucrările pentru renovarea stadionului "Lia Manoliu" care, până în 2010, ar trebui să fie transformat într-o bijuterie. Pe locul în care, anul trecut, încă se juca fotbal, zeci de oameni muncesc de zor, iar macaralele au luat locul nocturnei. Cele peste 140 de milioane de euro acordate acestui proiect ar trebui să facă, din noul "Lia Manoliu" un stadion de cinci stele.

Lucrările de construcţie ale stadionului Lia Manoliu au început şi sunt toate şansele ca stadionul să fie gata la timp. Constructorii susţin că în 2010 stadionul va fi gata şi că vom putea urmări aici meciuri în premieră, meciuri internaţionale şi poate chiar finala Cupei Uefa.

În acest moment, 100 de oameni muncesc pe şantier, dar numărul lor va creşte cu siguranţă în perioada următoare. Suprafaţa construibilă este de 100 de mii de metri pătraţi, iar cantitatea de beton folosit va fi de 100 de mii de metri cubi.

La finalul lucrărilor, arena va putea fi folosită şi ca sală de spectacole pentru că va avea un acoperiş retractabil. Acesta a urcat costul lucrărilor cu aproape 20 de milioane de euro.

Eugen Tudose, şef şantierului a declarat reporterilor Antenei1: "În poligonul de prefabricate se fabrica grinzi dinţate pe care vor fi puse gradenele în care vor sta spectatorii, gradene care au o greutate de 40 de tone."

La finalul lucrărilor, adică peste doi ani, noul stadion va avea şase etaje, 55.000 de locuri, tribune VIP cu săli de conferinţe, parcări subterane şi ecrane gigantice.

Niciun comentariu: